I начин
Пола тенџере течност што се варело пилешко зоврива.
2 јајца се мешаат со миксер со 2 лажици густин,1/2 чаша ( за млеко) кисело млеко и се додава од зовриената течност 2-3 кутлачки мешајќи.
Се додава вегета и бибер и заедно се истура во зовриената супа.
Се меша уште малку да поврие.
II начин
Се вари пилешко и се вади.
Во течноста се ставаат изрендани (или исецкани со сецко) моркови,целер пашканат и компир.
Вријат додека омекнат а потоа им се додаваат зачини по вкус пр.магдонос ,бибер и вегета.
Се додава и од пилешкото исечено на коцки и врие уште малку.
(Може кај сварените зеленчуци да се додаде готова супа и да поврие со неа ако не сме свариле месо)
2 јајца се мешаат со миксер со 2 лажици густин,1/2 чаша ( за млеко) кисело млеко и се додава од зовриената течност 2-3 кутлачки мешајќи.
Се додава вегета и бибер и заедно се истура во зовриената супа.
Се меша уште малку да поврие.
II начин
Се вари пилешко и се вади.
Во течноста се ставаат изрендани (или исецкани со сецко) моркови,целер пашканат и компир.
Вријат додека омекнат а потоа им се додаваат зачини по вкус пр.магдонос ,бибер и вегета.
Се додава и од пилешкото исечено на коцки и врие уште малку.
(Може кај сварените зеленчуци да се додаде готова супа и да поврие со неа ако не сме свариле месо)
No comments:
Post a Comment