Во пекач се става 1,5 кг свинско месо од плешка и се посолува.
Се додава 500 мл вода,7 чешниња лук и ловоров лист .
Се покрива пекачот и се става во рерна загреана на 220 степени да се пече околу 1,5 час.
II начин.
Во подмачкан пекач се става парче месо,посолено ,
кое може и да се избоди со нож и да се му се стават
во вдлабнатините моркови и лук.
Се покрива пекачот со капак и
се пече на 100 степени околу 4- 5 саати.
Печено прасе:
Се мие ,се посолува,се става во плех се додава вода и се прекрива со друг плех.
Се пече на средна температура.
При крај се открива да фати коричка.
Се додава 500 мл вода,7 чешниња лук и ловоров лист .
Се покрива пекачот и се става во рерна загреана на 220 степени да се пече околу 1,5 час.
II начин.
Во подмачкан пекач се става парче месо,посолено ,
кое може и да се избоди со нож и да се му се стават
во вдлабнатините моркови и лук.
Се покрива пекачот со капак и
се пече на 100 степени околу 4- 5 саати.
Печено прасе:
Се мие ,се посолува,се става во плех се додава вода и се прекрива со друг плех.
Се пече на средна температура.
При крај се открива да фати коричка.
No comments:
Post a Comment