I начин
Се варат џигери од јагне и се сецкаат.
Се додава бела запршка од 1 лажица брашно
и малку загреан зејтин и проврива.
Се меша 1 чаша јогурт со 2 жолчки и се додава постепено
мешајќи да не се згрутчи.
II начин
Се варат џигери од јагне и се сецкаат.
Се запржува млад кромид,се додава брашно 1 лажица,
се попржува и се меша со варен џигер.
( Може да се додаде и ориз и да се вари).
Потоа се додава постепино 1 матено јајце.
III начин
Се варат џигери од јагне и се сецкаат.
Се запржува и млад кромид и се додава исецкан или изрендан морков,
малку целер и млад лук и малку се пропржува.
Се додава водата во која се варел џигерот и се вари да омекне морковот.
Се додава бибер, сол, магдонос и зачин по желба.
Во една тегла се става 1 јајце,1 лажица брашно и 1 чаша јогурт.На миксерот се става едната маталка и се вклучува за да се измати содржината во теглата.
Се додава матената содржина во чорбата и се меша додека проврие.
Се варат џигери од јагне и се сецкаат.
Се додава бела запршка од 1 лажица брашно
и малку загреан зејтин и проврива.
Се меша 1 чаша јогурт со 2 жолчки и се додава постепено
мешајќи да не се згрутчи.
II начин
Се варат џигери од јагне и се сецкаат.
Се запржува млад кромид,се додава брашно 1 лажица,
се попржува и се меша со варен џигер.
( Може да се додаде и ориз и да се вари).
Потоа се додава постепино 1 матено јајце.
III начин
Се варат џигери од јагне и се сецкаат.
малку целер и млад лук и малку се пропржува.
Се додава водата во која се варел џигерот и се вари да омекне морковот.
Се додава бибер, сол, магдонос и зачин по желба.
Во една тегла се става 1 јајце,1 лажица брашно и 1 чаша јогурт.На миксерот се става едната маталка и се вклучува за да се измати содржината во теглата.
Се додава матената содржина во чорбата и се меша додека проврие.
No comments:
Post a Comment