Saturday, October 16, 2010

Џигери од јагне

I начин
Се варат џигери од јагне и се сецкаат.

Се додава бела запршка од 1 лажица брашно
и малку загреан зејтин и проврива.

Се меша 1 чаша јогурт со 2 жолчки и се додава постепено
мешајќи да не се згрутчи.

II начин

Се варат џигери од јагне и се сецкаат.
Се запржува млад кромид,се додава брашно 1 лажица,
се попржува и се меша со варен џигер.
( Може да се додаде и ориз и да се вари).
Потоа се додава постепино 1 матено јајце.

III начин

Се варат џигери од јагне и се сецкаат.

Се запржува и млад кромид и се додава исецкан или изрендан  морков,
 малку целер и млад лук  и  малку се пропржува.
Се додава водата во која се варел џигерот и се  вари да омекне морковот.
Се додава бибер, сол, магдонос и зачин по желба.

Во една тегла се  става 1 јајце,1 лажица брашно и 1 чаша јогурт.На миксерот се става едната маталка и се вклучува за да се измати содржината во теглата.

 Се додава  матената содржина во чорбата и се меша  додека проврие.

No comments:

Post a Comment