Се зема 1 кг мелено месо (1/2 кг јунешко месо и 1/2 свинско месо) .
Се додаваат:
2 јајца,
1сецкан кромид,
1 главичка чистен и гмечен лук,
2 lazici brasno,
2 ренданi морковi,
магдонос,бибер,сол,мелен ким.
Се меси и се прават плескавици кои се редат во плех на хартија .
Се печат на 200 stepeni ,45 минути.
Се додаваат:
2 јајца,
1сецкан кромид,
1 главичка чистен и гмечен лук,
2 lazici brasno,
2 ренданi морковi,
магдонос,бибер,сол,мелен ким.
Се меси и се прават плескавици кои се редат во плех на хартија .
Се печат на 200 stepeni ,45 минути.
Kromidot, lukot i morkovot moze da se seckaat vo secko.
No comments:
Post a Comment