Материјал:
1 кг свински врат исечен на кременадли-има околу 5 парчиња (Свежо месо а не пушено)
1 свежа зелка околу 1,5 кг
1 кромид
1 главица лук ( 5 чешниња лук)
малку зејтин
1/2 тегла патлиџани или кечап.
бибер,вегета,куркума,сол,оригано, ловоров лист.
Се запржуваат кременадлите од двете страни малку да поруменат.
Во друго поголемо тенџере се запржува кромидот со малку зејтин.
Тука се додава исецкана зелка и се пропржува малку.
Се додаваат зачините и патлиџанот ,се промешува и се истура во пекач.
Врз зелката се ставаат 4-5 ловорови листа и се редат кременадлите.
Се додава 200 мл вода се покрива со капак и се пече околу 1,5 час на 200 степени без да се меша.
1 кг свински врат исечен на кременадли-има околу 5 парчиња (Свежо месо а не пушено)
1 свежа зелка околу 1,5 кг
1 кромид
1 главица лук ( 5 чешниња лук)
малку зејтин
1/2 тегла патлиџани или кечап.
бибер,вегета,куркума,сол,оригано, ловоров лист.
Се запржуваат кременадлите од двете страни малку да поруменат.
Во друго поголемо тенџере се запржува кромидот со малку зејтин.
Тука се додава исецкана зелка и се пропржува малку.
Се додаваат зачините и патлиџанот ,се промешува и се истура во пекач.
Врз зелката се ставаат 4-5 ловорови листа и се редат кременадлите.
Се додава 200 мл вода се покрива со капак и се пече околу 1,5 час на 200 степени без да се меша.
No comments:
Post a Comment