Се сецка 1 кромид (покрупно) и се става во тепсија.
Тука се додаваат 5-6 чешниња лук,4-5 моркови исчистени и исечени на кратки стапчиња,пола главица целер исечен на коцкици,1 пашканат исечен на коцкици,една тиквица исечена на поголеми коцки,1 кг излупени и на парчиња исечени компири,2 пиперки,бибер,куркума,ким,оригано и сол.
Може да се додаде модар патлиџан претходно излупен,исечен на коцки ,посолен и откако ќе отстои со сол исцеден од водата што ја пушта.
Се потура со маслинов зејтин,се промешува и се додава 200 мл вода.
Се пече на 200 степени повеќе од пола саат ,додека омекнат компирите.
Тука се додаваат 5-6 чешниња лук,4-5 моркови исчистени и исечени на кратки стапчиња,пола главица целер исечен на коцкици,1 пашканат исечен на коцкици,една тиквица исечена на поголеми коцки,1 кг излупени и на парчиња исечени компири,2 пиперки,бибер,куркума,ким,оригано и сол.
Може да се додаде модар патлиџан претходно излупен,исечен на коцки ,посолен и откако ќе отстои со сол исцеден од водата што ја пушта.
Се потура со маслинов зејтин,се промешува и се додава 200 мл вода.
Се пече на 200 степени повеќе од пола саат ,додека омекнат компирите.
No comments:
Post a Comment