1 кг месо (пола свинско,пола телешко),
(може по желба малку мелено за ќофтенца)
кромид,печурки,зејтин,зачини (вегета,лук,бибер,сол,брашно)
Се дроби ситно кромид и се запржува.
Му се додава месо исечено на коцки
(може мешано,свинско и телешко месо)
Се додава по малку вода и се динста.
По 1 саат се додаваат печурки и се динста заедно.
Може да се додадат и пржени ќофтенца.
Се прави бела запршка од 2 лажици брашно и зејтин и
се додава кај месото.
Се додава вегета,лук(2 чешниња толчени),бибер и сол и врие уште 5 мин.
(Месото може претходно да се пече на скара ,да му се додадат печурки,вода и да се динста а потоа бела запршка и зачини)
Sunday, January 17, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment