За 6 лица е потребно:
12 листа зелени лазањи (кои не се готват)
2 мали главици лук,
6 резниња кромид,
1 кг мелено месо,
1/4 зготвен сос од домати,
120 гр гриз
сирење моцарела,
1/4 павлака,
100 гр пармезан
2 јајца,масло ,сол, путер,пипер ,мајчина душица.
Се запржува кромид ,потоа се додава месото и се пропржува.
Се додава сосот од домати и се готви на ниска температура 5 мин.
Додај го лукот( исецкан),сол пипер и мајчина душица.
Во подмачкана тепсија реди лазањи и на секој ред месо и сирење.
Од горе нека биде тестенина која се полива со смеса од павлака сол и пипер.
Се покрива со алуминиумска фолија и се пече 45 мин на 180.
Се трга фолијата и пече 5-10 мин да фати коричка.
Monday, January 18, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment