Се лупат мали млади компири и се потпекуваат во подмачкана тепсија.
Кога се малку запечени ,се поливаат со малку вода и додадено 2 китки сецкан магдонос и се допекува.Пред крај се додава сецкан лук по желба.
II варијанта за млади мали компири
Се лупат мали млади компири,се ставаат во подмачкана тепсија ,се посолуваат
се потпекуваат и пред крај се поливаат со смеса од јајца и млеко и се допекува.
Кога се малку запечени ,се поливаат со малку вода и додадено 2 китки сецкан магдонос и се допекува.Пред крај се додава сецкан лук по желба.
II варијанта за млади мали компири
Се лупат мали млади компири,се ставаат во подмачкана тепсија ,се посолуваат
се потпекуваат и пред крај се поливаат со смеса од јајца и млеко и се допекува.
No comments:
Post a Comment