Една тегла печурки буковка се сецкаат и се пржат со путер.
Се додава по малку хопла,бибер, пипер,лук,магдонос и вегета.
Макарони се варат така што се ставаат во врела вода
во која е додадено малку сол и зејтин.
фил:
Се матат 3 јајца и се додава рендан кашкавал и хопла,т.е слатка павлака.
Стаклен огноотпорен сад се мачка со маргарин и се реди:
ред макарони,ред печурки па малку од филот со кашкавал ( 2 пати)
Од горе се потура со филот.
Се пече.
Се додава по малку хопла,бибер, пипер,лук,магдонос и вегета.
Макарони се варат така што се ставаат во врела вода
во која е додадено малку сол и зејтин.
фил:
Се матат 3 јајца и се додава рендан кашкавал и хопла,т.е слатка павлака.
Стаклен огноотпорен сад се мачка со маргарин и се реди:
ред макарони,ред печурки па малку од филот со кашкавал ( 2 пати)
Од горе се потура со филот.
Се пече.
No comments:
Post a Comment